назад

У м. Рожище відкрито мобільний пункт консультування з правових питань та пункт дистанційного Skype-зв’язку

БПД Skype1 червня 2016 року представники Луцького місцевого центру з надання БВПД та Рожищенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді зустрілися у м. Рожище, щоб обговорити напрямки подальшої співпраці.

В ході робочої зустрічі сторони домовилися організовувати спільні заходи, спрямовані на підвищення поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну первинну та вторинну правову допомогу, проводити спільні виїзні прийоми громадян.

Також було прийнято рішення про відкриття мобільного пункту консультування Луцького місцевого центру з надання БВПД для внутрішньо переміщених осіб, дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, інших соціально незахищених категорій громадян та дистанційного пункту доступу до системи БВПД через систему Skype-зв’язку на базі Рожищенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (м. Рожище, вул. 1 травня, 5).

Мобільний пункт консультування буде працювати в режимі телефонного дзвінка, тобто працівники Луцького МЦ будуть здійснювати виїзди по мірі виникнення потреби, а дистанційний пункт надання безоплатної правової допомоги через систему Skype-зв’язку буде доступний громадянам з понеділка по п’ятницю 09:00 до 18:00.

Організовувати роботу мобільного та дистанційного пунктів зі сторони Рожищенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді буде директор Олег Шварцкоп. За його словами, співпраця з Луцьким місцевим центром з надання БВПД для очолюваної ним установи є досить важливою, оскільки на території Рожищенського району є велика кількість соціально незахищених сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують юридичної допомоги. До того ж всі ці сім’ї є суб’єктами права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, тому є потенційними клієнтами Луцького МЦ.

Зустріч завершилася підписанням двостороннього меморандуму про співпрацю між Луцьким місцевим центром з надання БВПД та Рожищенським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

IMG 8324256