назад

У м. Шостка для внутрішньо переміщених осіб провели семінар «Актуальні зміни в чинному законодавстві»

ShM 180222 0122 лютого працівники Шосткинського місцевого центру провели заходи, присвячені актуальним правовим питанням для громадян, які постраждали під час збройного конфлікту на сході України. Метою заходів є підвищення правової обізнаності внутрішньо переміщених осіб.

Одним із напрямків роботи Шосткинського місцевого центру є надання безоплатної правової допомоги переселенцям із східних областей України. Так, робоча група працівників місцевого центру у складі інтегратора  Юлії Зацаринної та начальника відділу правової інформації та консультацій Світлани Мязіної на базі громадської організації “Організація переселенців “Потрібні Люди» для внутрішньо переміщених осіб  провели інформаційний семінар « Актуальні зміни в чинному законодавстві».

У ході семінару фахівець центру Юлія Зацаринна повідомила, що 7 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Зокрема, розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей.

«Отримати безоплатну вторинну правову допомогу відтепер можуть не лише діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (як було дотепер), а усі діти»,акцентувала увагу  Юлія Зацаринна.

ShM 180222 02

Також переселенцям роз’яснено порядок стягнення аліментів по-новому, нові засоби примусового виконання рішень відносно боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів.

ShM 180222 03

Цього ж дня працював мобільний пункт консультування для людей, які належать до категорії тимчасово переміщених. У ході роботи мобільного пункту звернулося два громадяни з питанням щодо підвищення щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам.

«Постановою Кабінету Міністрів України внесено зміни до пункту 3 Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. Документом передбачено підвищення розміру грошової допомоги до 1 тис. гривень для дітей та осіб, які отримують пенсії, та підвищення граничного розміру загальної суми такої допомоги, що виплачується на сім’ю, — до 3 тис. гривень, для сім’ї, до складу якої входять особи з інвалідністю або діти з інвалідністю, — до 3 400 гривень та до 5 тис. гривень — багатодітним сім’ям», – роз’яснила Світлана Мязіна.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Грушевського, 19. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел.
(05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.