назад

У м. Шостка відбувся правовий урок «Соціальні мережі та підліток»

Соціальні мережі та підліткитема доволі актуальна на сьогодні. Батьки та учителі занепокоєні тим, що діти майже весь свій вільний час проводять у мережі інтернет і дорослі не можуть проконтролювати, яку інформацію та які сайти вони проглядають. Тож, юристи системи безоплатної правової допомоги проводять правопросвітницькі зустрічі з підлітками й також інформують їх про небезпеку кібербулінгу. Зокрема, юристка Шосткинського місцевого центру з надання БВПД провела правовий урок «Соціальні мережі та підліток» для студентів Шосткинського вищого професійного училища.

Юлія Зацаринна зазначила, що однією з основних ознак розвитку сучасного суспільства є стрімкий розвиток комп’ютерних інформаційних технологій, який дає можливість сучасній людині навчатися, обговорювати проблеми, які турбують, знайомитися та спілкуватися з друзями, а також перенестися в будь-яку країну світу, дізнатися про її культуру та традиції, використовуючи необмежені можливості всесвітньої мережі Інтернет. Проте мережа Інтернет дає не тільки можливість для розвитку здібностей, покращення знань та розширення кола інтересів, але й містить у собі реальні загрози як для дорослих, так і для дітей.

Студентам ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» під час правового уроку «Соціальні мережі та підліток» фахівчиня розповіла про вплив соціальних мереж на розвиток підлітків, навела ознаки кібербулінгу та надали поради, як уникнути небезпеки в мережі Інтернет.
«Кіберпереслідування відбуваються за допомогою мобільного зв’язку або електронною поштою. Хулігани можуть довгий час переслідувати свою жертву, завдаючи образ принизливого характеру або шантажуючи будь-якими таємними фактами. Відстежуючи через Інтернет необережних користувачів, переслідувач отримує інформацію про час, місце і всі необхідні умови для вчинення злочину», – розповіла юристка.

Студенти ставили запитання, які стосувались порядку притягнення до відповідальності за вчинення кібербулінгу, наводили приклади з життя, висловлювали свої думки. Усі присутні отримали інформаційні листівки, буклети системи безоплатної правової допомоги.