назад
07.03.18

У м. Шостка відбувся психологічний тренінг «Захисти себе від насильства»

ShM 180306 016 березня на базі Шосткинського  центру медико-соціальної допомоги „Клініка дружня для молоді” начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна та психолог „Клініка дружня для молоді” Олена Рудова провели для дітей підліткового віку

психологічний тренінг «Захисти себе від насильства».

Під час проведення тренінгу Юлія Зацаринна ознайомила дітей з інформацією стосовно заборони всіх форм насильства та жорстокого поводження з дітьми, з базовими визначеннями та поняттями «насильства».

Фахівець центру Юлія Зацаринна повідомила, що з січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей.

У ході тренінгу інтегратор місцевого центру разом з психологом використовували такі форми роботи як  мозковий штурм «Насильство – це …», вправа «Моя заява», гра – розминка «Крісло».

Під час вправи «Моя заява» учасники заходузакріпили свої знання щодо звернення по факту насильства. Під час виконання завдання кожному надавалося завдання: скласти офіційну заяву щодо факту насильства яке було або, можливо, могло б скоїться з  кимось із ваших членів сім’ї.

ShM 180306 02

«Цей  тренінг має на меті дати можливість дітям навчитися відстоювати свої права, свою гідність, навчитися захистити себе, зрозуміти, що відчуває людина, яка зазнає насильства, відчувати відповідальність за свої вчинки та зрозуміти важливість доброзичливого відношення до оточуючих. Ця тема актуальна, тому що серед молоді дуже часто виникають сутички на підставі застосування насильства над іншими. До центру медико-соціальної допомоги „Клініка дружня для молоді” можуть звернутися підлітки та молоді люди віком від 14 до 24 років безкоштовно та анонімно, щоб отримати медичну консультацію, психологічну допомогу або просто пораду. «Клініка, дружня до молоді» надає не тільки медичний, а ще й психологічний і соціальний комплекс послуг для підлітків і молоді»», – зазначила Олена Рудова.

Діти ставили запитання з актуальних проблем сьогодення та отримали персональні консультації. По завершенні зустрічі молодь подякувала спеціалістам за проведену зустріч, яка пройшла в теплій атмосфері.

ShM 180306 03

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Європейська , 15. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел.
(05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.