назад
26.08.16

У Мені пройшов круглий стіл щодо відкриття бюро правової допомоги

225 серпня 2016 року на виконання плану адвокаційної кампанії та з метою інформування громадськості щодо відкриття 1 вересня 2016 року бюро правової допомоги на базі Менської районної ради відбулось засідання за круглим столом.

На заході були присутні представники виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, державних установ та місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Перед присутніми виступили начальник організаційного відділу виконавчого апарату управління Менської районної ради Олексій Люшин та заступник Менського міського голови, волонтер, юрист громадської організації «Менська сотня» Інна Скляр, які розповіли про співпрацю з Менським МЦ з надання БВПД, про потребу у фаховій правовій допомозі та про важливість самої системи безоплатної правової допомоги в Україні.
Під час свого виступу директор Менського місцевого центру Анатолій Єрмоленко розповів про розвиток системи БПД, її місію, бачення й цінності, звернув увагу на те, що вже з першого дня осені відкриють свої двері для громадян 6 бюро правової допомоги, які знаходяться під юрисдикцією Менського МЦ, а саме в: м. Корюківка, м. Сновськ, смт. Сосниця, м. Семенівка, м. Новгород-Сіверський та смт. Короп. Присутні дізналися про функції та соціальну роль новоутворених бюро правової допомоги (детальніше читайте тут). Директор місцевого центру наголосив на тому, що новостворені бюро правової допомоги є мережею точок активного поширення правової інформації та доступу до консультацій правового характеру на рівні територіальних громад та соціально вразливих верств населення.
В ході обговорення учасники круглого столу відмітили потрібною та важливою функцію бюро щодо забезпечення громадян доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України, де можна безоплатно отримати необхідну інформацію. Також обговорили правопросвітницьку та інформаційну роботу як центру, так і бюро, перспективи організації та проведення спільних заходів для різних категорій населення.
Нагадуємо, що безоплатну вторинну правову допомогу можна отримати звернувшись до Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомогиз 9.00 до 18.00 (окрім суботи і неділі) за адресою:
15600, Чернігівська обл., м. Мена, вул. Героїв АТО, буд.9. Телефон:(04644)3-30-01. E -mail: mena.chernihiv@legalaid.gov.ua. , Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:
0-800-213-103.1