назад
20.06.18

У Менському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели «День відкритих дверей»

DSCN032519 червня 2018 року начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Андрій Лук’яненко разом з начальником відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Менського МЦ з надання БВПД Ларисою Омельяненко, в межах загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!» та покращення реалізації права громадян на отримання безоплатної правової допомоги, провели «День відкритих дверей» для осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі та які перебувають на обліку у Менському районному секторі з питань пробації.

Працівники центру зазначили, що відповідно до Указу Президента України 2018 рік проголошено Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю Право!». Виконавцями проекту є система надання безоплатної правової допомоги та територіальні підрозділи юстиції. Основні завдання проекту полягають в підвищенні рівня правової обізнаності громадян, з метою подальшого захисту своїх прав.DSCN0324

Андрій Лук’яненко розповів про право на безоплатну правову допомогу, розвиток системи безоплатної правової допомоги, напрямки діяльності Центру. Звернув увагу на те, що безоплатна первинна правова допомога включає надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань, складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру) та надається усім особам, які перебувають під юрисдикцією України. Розповів присутнім про роботу електронних сервісів Міністерства юстиції України та зазначив, що в разі необхідності працівники центру забезпечать доступ до електронних сервісів, роз’яснять правила пошуку необхідних відомостей із сервісів та як отримати відповідну інформацію.

По завершенню заходу Лариса Омельяненко поширила інформаційні матеріали розроблені в межах проектів «Я маю право!» та «Доступна та якісна правова допомога в Україні» та наголосила, що за правовою допомогою необхідно звертатись до Менського місцевого центру з надання БВПД з 9-00 год. до 18-00 год. за адресою: м. Мена, вул. Героїв АТО, буд.9, тел.: (04644) 3-30-01.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.