назад
16.12.18

У Міжнародному виставковому конгрес-центрі “Український Дім” масштабна правопросвітницька подія: виставка-форум “Правники-суспільству”

 

TitleUkrHouse  Під одним дахом зібрались представники Міністерства юстиції України, Безоплатної правової допомоги, Української Фундації Правової Допомоги, з її проектом “Простір “Pro-Bono”, адвокати, юристи – з однією метою – в останній день офіційного Всеукраїнського тижня права надати правову допомогу всім тим, хто її потребує, консультуючи гостей та відвідувачів заходу.

  На окремому майданчику проходила відкрита публічна дискусія “Як побудувати юридичний бізнес: поради початківцям”, де, здебільшого для студентів-правників та юристів-початківців, керівники таких відомих адвокатських об’єднань, як АО “Клочков і партнери”, АО “Солодко і партнери” легко і невимушено розповідали історію становлення їх на теперішній час широко відомих фірм, передаючи свій практичний досвід новому поколінню юристів. Цей, направлений швидше на молодь захід модерувала представник Координаційної ради молодих юристів при Міністерстві юстиції України.

students

  Представники Міністерства юстиції України в цей же час на іншому майданчику презентували власні друковані видання. Українська Фундація Правової Допомоги розповідала про власну онлайн-платформу “Простір “Pro-Bono”, що поєднує запити організацій на отримання безкоштовної правової допомоги та адвокатів і юристів, що готові таку допомогу надати. І весь цей час, майже по всьому “Українському Дому” проводились безкоштовні консультації від усіх учасників виставки-форуму.

konsult

  Представники чотирьох київських місцевих центрів цілий день надавали консультації усім бажаючим. За правовою допомогою приходили люди з різних областей країни, а питання торкалися як спадкового та трудового права, так і соціального захисту, і питань щодо оформлення земельних ділянок, податків та пенсій. Багато партнерів по заходу, консультуючи людей паралельно, звертались до наших співробітників з проханням надати адресу Місцевого центру чи Бюро в тому чи іншому куточку країни, спрямовуючи осіб, що до них звернулись, саме до системи безоплатної правової допомоги для вирішення їх питань по суті. А це найкраще свідчення того, що безоплатна правова допомога сьогодні – це дієва розгалужена мережа точок доступу до вирішення тих питань та запитів, що виникають у суспільстві.

MapLegalAid

  Офіційний Всеукраїнський тиждень права завершується. Але цей тиждень, шляхом спільних зусиль щодо правопросвітництва, мав і має на меті донести до суспільства, що правова обізнаність, знання власних прав і обов’язків робить не тільки “офіційний”, а кожен тиждень нашого життя – тижнем наших прав.