назад
06.12.17

У Недригайлові школярам розповіли про права дитини

KoM 171206 015 грудня головний спеціаліст Недригайлівського бюро правової допомоги Конотопського місцевого центру з надання БВПД  Інна ВАСИЛЬКІВСЬКА  провела  правопросвітницький захід до «Всеукраїнського тижня  права» на базі Недригайлівського районного центру зайнятості для учнів 9 класу Недригайлівської СЗОШ І-ІІІ ст. на тему : «Права дитини».

 

KoM 171206 03

Кожен член суспільства має права. Оскільки дитина є повноцінним членом суспільства, вона також має свої права, деякі особливості реалізації яких обумовлені виключно тим фактом, що її фізична та розумова незрілість потребує спеціальної охорони і піклування, включаючи належний правовий захист. В залежності від віку дитини, законодавством передбачено різний обсяг та механізми реалізації її прав. Повноцінний та дієвий захист прав дитини є обов’язком держави.

Основним міжнародним документом, який регулює відповідне питання є Конвенція про права дитини від 20.11.89. В українському законодавстві основними правовими документи з цього питання є – Конституція України, Сімейний кодекс України, Закон України «Про охорону дитинства», Цивільний кодекс України.

KoM 171206 04

Конвенція про права дитини була прийнята резолюцію 44/25 Генеральної Асамблеї ООН від 20 листопада 1989 року. Конвенція ООН про права дитини – це угода між країнами, в якій записано, як уряд кожної країни має дбати про дітей. Цей особливий документ був ратифікований 193 країнами світу, крім США та Сомалі. Підписавши Конвенцію ООН про права дитини Україна взяла на себе ряд зобов’язань з покращення добробуту дітей.  

Також спеціаліст Недригайлівського бюро правової допомоги Інна ВАСИЛЬКІВСЬКА  разом із учнями переглянули та обговорили анімаційний фільм «ТИ І ПОЛІЦІЯ». Школярам запропонували внести до своїх телефонів єдиний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

Довідково:

Для забезпечення та реалізації своїх прав та інтересів, громадяни можуть звернутися до Недригайлівського бюро правової допомоги за адресою:

вул. Сумська, 13, смт Недригайлів,Сумська область, тел.5-25-28, 5-25-29