назад

У Нікополі активно працює правовий майданчик для громадян

20 11 2017 Нікополь студенти220 листопада 2017 року у Нікопольському технікумі Національної металургійної академії України під час проведення акції непокори студентів правники Нікопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги організували роботу правового майданчика. І поки молодь протестувала проти несвоєчасної виплати їм стипендії та відсутності теплопостачання в навчальних аудиторіях юристи центру розповідали їм про те, як не допустити порушення своїх прав та як можна вирішити спір без звернення до суду.

Директор Нікопольського місцевого центру з надання БВПД Володимир Федоров, розказав присутнім про механізми реалізації конституційного права українців на безоплатну правничу допомогу. Він також ознайомив студентів з роботою свого центру та бюро правової допомоги, та закликав звертатись до фахівців системи БПД для правових консультацій та задля захисту свої прав.

У цей же день команда Нікопольського місцевого центру провела круглий стіл для представників недержавних організацій щодо порядку надання земельної ділянки членам сімей загиблих військовослужбовців. Серед запрошених на круглий стіл були і представники громадської організації «Родина загиблого героя». Присутні на зустрічі розглянули ряд проблем, що виникають при отриманні соціальних пільг, передбачених чинним законодавством. Учасники круглого столу також отримали зразки та бланки документів, необхідних для оформлення земельної ділянки, і з допомогою правників центру заповнили їх.

Головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Володимир Чернишов розказав про порядок звернення до центрів з надання БВПД та принагідно розповів про правопросвітницький проект Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!».

Нагадуємо, що Нікопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Нікополь, вул. Івана Богуна, 9,  тел. (0566) 68-75-23, (0566) 68-75-40, МТС +380661773774.

Номер всеукраїнської гарячої лінії системи надання безоплатної правової допомоги 0-800-213-103.

{gallery}news/2017/11/15{/gallery}