назад
05.07.18

У Ніжинському місцевому центрі працівники бюро підвищували кваліфікацію для виконання функції представництва

0987656789005 липня 2018 року з метою розвитку компетенцій, навиків та підвищення кваліфікації персоналу у приміщенні Ніжинського місцевого центру з надання БВПД проведено навчання для працівників Бахмацького, Бобровицького, Борзнянського, Варвинського, Ічнянського, Прилуцького, Носівського, Талалаївського та Срібнянського бюро. Мета заходу – покращення якості надання послуг, підвищення кваліфікації для виконання функції представництва.

У вступному слові директор Ніжинського місцевого центру Володимир Бригинець звернув увагу присутніх на актуальність даного питання, підкреслив необхідність активної участі у навчанні та подальшому використанны набутих навиків у роботі.

Під час навчання працівники бюро у жвавому діалозі обговорили проблемні питання, які виникають під час виконання функції представництва : порядок складання позовних заяв, типові помилки при складанні процесуальних документів, ведення поточної документації.

Проаналізувавши письмові звернення громадян про надання БВПД та категорії питань, Анна Величко та Наталія Потапенко пояснили присутнім особливості складання позовних заяв: про визначення особи такою , що втратила право користуватись житловим приміщенням ; збільшення/зменшення розміру аліментів.

При складанні позовної заяви на зміну розміру аліментів слід враховувати, що з 1 липня 2018 року розмір прожиткового мінімуму становить: загальний показник – 1777 грн; дітям до 6 років – 1559 грн; дітям віком від 6 до 18 років – 1944 грн; працездатним особам – 1841 грн; особам, які втратили працездатність – 1435 грн.5678987

Автоматична зміна розміру аліментів не можлива, так як утримання із заробітної плати здійснюється виключно на підставі заяви та у розмірі, що визначений у виконавчому листі. Роботодавець не має прямих повноважень щодо зміни розміру аліментів. Отже, для збільшення розміру виплати на належне утримання дитини слід подати відповідного позов до платника аліментів та звернутися до суду. Аліменти на дитину можуть бути збільшені від 30% до 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Окрім того, учасники навчання обмінялися практичним досвідом позитивних практик та алгоритмами дій під час вирішення типових проблемних питань.

З метою подальшого розвитку компетенцій, навиків працівників під час спілкування були враховані побажання щодо визначення тем наступних навчань.

За отриманням консультацій та захистом своїх прав звертайтеся до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Ніжин, вул. Богуна, 8 (3-й поверх) або за телефоном (04631) 7-16-15) та його структурних підрозділів ( бюро правової допомоги ), а також за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103.