назад
14.09.17

У Ніжинському місцевому центрі спільно із поліцейськими омбудсменами проведено прийом громадян

МЦ14 вересня 2017 року у приміщенні Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Якубенко спільно із представниками Управління забезпечення прав людини Національної поліції України Анною Солодько та Аліною Муромець провели прийом громадян та робочу зустріч поліцейських омбудсменів із колективом місцевого центру.

Питання, з якими звернулися жителі Ніжинського району стосувалися: захисту прав потерпілих у кримінальному провадженні, оскарження бездіяльності слідчих на стадії досудового розслідування та відшкодування матеріальної шкоди.

Під час зустрічі з колективом Анна Солодько та Аліна Муромець поінформували, що Управління забезпечення прав людини Національної поліції України забезпечує дотримання прав і свобод людини працівниками поліції під час виконання їхніх службових обов’язків, а також контроль за роботою органів і підрозділів поліції з питань охорони затриманих за підозрою, затриманих під вартою та засуджених осіб.

Серед основних функцій Управління забезпечення прав людини НПУ: вивчення та аналіз проблемних питань у діяльності органів поліції стосовно дотримання прав людини та подання пропозицій щодо вдосконалення нормативно-правової бази у цій галузі; організація та проведення навчально-освітніх заходів та науково-методичне супроводження діяльності поліції щодо забезпечення прав людини; перевірка дотримання прав людини в діяльності підрозділів ГУНП та участь у незалежних службових розслідуваннях порушень прав людини; забезпечення взаємодії з державними, міжнародними та національними неурядовими організаціями (ООН, Рада Європи, ОБСЄ та інші), правозахисними організаціями, інститутами громадянського суспільства в сфері дотримання прав людини тощо.

Нагадуємо, що за правовою допомогою можна звернутися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області за адресою: м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, оф. 711.

За отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутись також до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Ніжин, вул.Богуна, 8 (3-й поверх) або за телефоном : (04631) 2-40-05. Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.