назад

У Новоград-Волинському місцевому центрі провели практичний семінар для керівників бюро правової допомоги

15.09.2016 - seminar BYRO14 вересня у приміщенні Новоград-Волинського місцевого центру керівники відділів та керівництво Центру провели практичний семінар для начальників та заступників начальників бюро правової допомоги.

Заступник начальника відділу правової інформації та консультації Анастасія Степаненко не зайвий раз роз’яснила про порядок прийому звернень та оформлення документів від громадян, які звертаються до бюро відповідно положень ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», заповнення статистичних карток, визначення категорій громадян та питань, з яких вони звертаються, порядок подачі звітної статистичної інформації.

Начальник відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Наталія Коркач розповіла про порядок призначення адвокатів та видачі доручень для надання БВПД.

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії із суб’єктами надання БПД Віталій Радзивіл обговорив виконання квартального та річного планів роботи місцевого центру, планування роботи, організацію правопросвітницьких заходів, особливості взаємодії із ГО, ОВВ, ОМС та правоохоронними органами, укладення Меморандумів про співпрацю. Особливу увагу керівників бюро звернув на поширенні інформації про БПД, співпрацю зі ЗМІ, поширення інформації в мережі інтернет та на сайтах партнерів.

«Ми повинні буди єдиною командую, а головним показником нашої роботи повинна бути кваліфікована безоплатна правова допомога для осіб, що її потребують, правопросвітництво на рівні територіальних громад і як результат – довіра людей до системи безоплатної правової допомоги в Україні», – підсумував на завершення семінару директор Центру Петро Пелешок.