назад
06.02.17

У Охтирці говорили про відносини між роботодавцем та працівником при звільненні

OkM 170203  43 лютого 2017 року у Охтирському міськрайонному центрі зайнятості проведено семінар на тему: «Особливості відносин між роботодавцем та працівником, при звільненні» для осіб, що перебувають на обліку. На заході серед присутніх 23-х чоловік також був учасник АТО.

Для учасників семінару інтегратор Охтирського МЦ з надання БВПД Марина ЛАПОНОГ розповіла про випробування при прийнятті на роботу. Відповідно до статті 26 Кодексів законів про працю України, на підприємстві, установі, організації може встановлюватися випробування з метою перевірки відповідності службовця роботі, яка йому доручається. Тож, зі слів Марини ЛАПОНОГ: «Необхідно знати у яких випадках та на який термін встановлюється випробування». Вона розповіла, що призначення випробування не залежить від кваліфікації і досвіду працівника. Його встановлюють, аби визначити придатність до виконання конкретної роботи. «До певних категорій працівників випробування застосовувати не можна. Наприклад, при прийнятті на роботу в іншу місцевість, при переведенні на роботу на інше підприємство, в установу, організацію випробування не застосовують (ст. 26 КЗпП). Щодо строку випробування при прийнятті на роботу. То він не може перевищувати трьох місяців.При цьому закон не забороняє встановлювати менший строк або взагалі не встановлювати його», – зазначила інтегратор.

OkM 170203  2

Присутнім розповіли, що під час прийняття на роботу з випробуванням, організація повинна відобразити це у трудовому договорі і працівник підтвердити цей факт підписом. Звернуто увагу на те, що наказ про прийняття на роботу оформлюється на підставі трудового договору. Отже, розірвання трудового договору після закінчення строку випробування допускається тільки на загальних підставах.

OkM 170203  5

 

Якщо у вас є питання, звертайтеся до Охтирського місцевого центру з надання БВПД: м. Охтирка. вул. Перемоги, 13 т. (05446) 4-22-23.