назад

У Пашківцях Всеукраїнський тиждень права відзначили правопросвітницькими заходами в НВК

БПД Ст     У рамках Всеукраїнського тижня права 5 грудня начальниця відділу представництва Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександра Боровик побувала у селі Пашківцях, де зустрілася з педагогами та учнями місцевого навчально-виховного комплексу.

     Олександра Боровик поінформувала трудовий колектив Пашковецького НВК про діяльність Старокостянинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, пояснила, кому і за яких підстав можна звертатися до центру, які послуги там можна отримати та які документи необхідно надати для призначення адвоката за державний кошт.

БПД Ст1

     Фахівчиня місцевого центру також розповіла про основні питання реалізації та захисту прав людини, а також про основні свободи людини і громадянина згідно з Конституцією України.

     Спілкуючись з учнями навчального закладу, Олександра Боровик пояснила, яку відповідальність визначає законодавство для неповнолітніх за цивільні та адміністративні правопорушення, кримінальні злочини. Відтак акцентувала увагу на правах та обов’язках неповнолітніх, а також поінформувала про завдання Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

     Дізналися школярі й про те, як можуть захистити свої права та в які установи можуть звернутися з цього приводу.   

*   *   *

Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Старокостянтинів, вул. Миру, 1/2, 1 поверх, тел. (03854) 4-54-75)

Красилівське бюро правової допомоги — м. Красилів, вул. Театральна, 1, тел. (03855) 4-26-60, 4-27-70.

Теофіпольське бюро правової допомоги — смт Теофіполь, вул. Б. Хмельницького, 9, тел. (03844) 3-16-84, 3-09-05.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.