назад
08.02.18

У Першому криворізькому місцевому центрі допомогли ветерану-афганцю з отриманням статусу ветерана військової служби

УмрихинДо Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся Володимир С*, який проходив строкову службу у складі військ в Афганістані. Тоді чоловіка було поранено, внаслідок чого він отримав другу групу інвалідності. Але при його зверненні до військового комісаріату для отримання відповідного посвідчення «Ветеран військової служби» він одержав відмову. Не погоджуючись з відмовою, воїн-інтернаціоналіст звернувся за допомогою до фахівців Першого криворізького місцевого центру з надання БВПД.

До справи взявся адвокат Олександр Умріхін, який підготував адміністративний позов до суду. У обґрунтуванні адвокат зазначив, що громадянин С* проходив військову службу та нагороджений медалями, у тому числі медаллю від вдячного афганського народу. До того ж, згідно з протоколом Центральної військово-лікарської комісії,  поранення Володимира пов’язане з виконанням обов’язків військової служби при перебуванні в країнах, де велись бойові дії.

Усі доводи адвоката були судом враховані. У результаті Довгинцівський  районний суд м. Кривого Рогу визнав рішення Дніпропетровського обласного військового комісаріату про відмову у наданні громадянину С* статусу ветерана військової служби незаконним. А також зобов’язав  облвійськкомат переглянути рішення з урахуванням Постанови Довгинцівського районного суду та видати посвідчення. Таким чином, права громадянина, який окрім того є особою з інвалідністю, завдяки роботі Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  та адвоката Олександра Умріхіна було відновлено.

Нагадуємо, що учасники бойових дій, інваліди війни, особи, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” можуть задля захисту своїх прав звертатись до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У Кривому Розі звернутись за безоплатною вторинною правовою допомогою можна за адресами: вул.Качалова, 2, просп.Героїв-підпільників, 1а, вул. С.Конткевича, 37. Гаряча телефонна лінія, яка працює цілодобово та безкоштовно — 0-800-213-103.