назад
30.11.16

У Першому київському місцевому центрі відбувся навчальний тренінг

20161129 155758

29 листопада 2016 р. у Першому київському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся навчальний тренінг з питань внесення змін до статутних документів громадських об’єднань і приведення їх у відповідність до вимог Податкового кодексу України, порядку реєстрації та ліквідації ГО та окремих підрозділів.

Тренінг проводився за участі представника Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у м. Києві Віталіни Клапцуняк та співробітників фронт-офісів київських місцевих центрів з надання вторинної правової допомоги.

Начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Головного територіального управління юстиції у м. Києві Віталіна Клапцуняк надала змістовну консультацію та роз’яснення з питань пов’язаних з обсягом документів, які необхідно подати для внесення змін до статутних документів, деяких юридичних аспектів утворення, ліквідації ГО, відповідала на запитання фронтлайнерів.

Нагадуємо, що Наказом Мін’юсту від 17 червня 2016 року № 1717/5 “Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань” запроваджено пілотний проект в частині забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань відповідно до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 09 лютого 2016 року № 359/5, місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги як фронт-офісами.

Наразі місцеві центри надають 12 адміністративних послуг з державної реєстрації.

Побачити перелік цих послуг, інформаційні картки з корисною інформацією по кожній із них, а також перелік необхідних документів.