назад

10931167 473205309537097 8199829721521971652 n

Фахівці Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали місто Підгайці та провели низку робочих зустрічей з метою налагодження співпраці в напрямку розширення доступу до безоплатної правової допомоги громадян та  розповсюдження інформації про конкурс з відбору кандидатів на посади керівників бюро правової допомоги.

Так,  13 квітня 2016 року директор місцевого центру Юрій Гордєєв взяв участь у засіданні сесії Підгаєцької районної ради та розповів присутнім  про право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги соціально – незахищених громадян, а саме: малозабезпечених осіб, інвалідів, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветеранів війни (учасників бойових дій, у тому числі учасників АТО, членів сімей загиблих), осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, біженців та інших (зазначені в Законі “Про безоплатну правову допомогу”).

13062476 473205312870430 3493879740491870501 nТакож, Юрій Гордєєв повідомив депутатів, про те що фахівці місцевого центру проводять виїзні прийоми громадян, які забезпечують надання юридичних консультацій громадян за місцем проживання. Директор місцевого центру закликав присутніх до співпраці з метою проведення виїзних прийомів в селищних радах, які підпадають під юрисдикцію місцевого центру.

Окрім того, Юрій Гордєєв озвучив інформацію щодо проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади начальників та заступників начальників бюро правової допомоги, що розпочнуть свою діяльність вже з 1 липня 2016 року в кожному районному центрі області.

Цього ж дня пройшла зустріч із старшим інспектором Підгаєцького районного сектору кримінально-виконавчої інспекції Мирославом Лисим. Під час зустрічі сторони обговорили  координацію дій в напрямку розширення доступу до безоплатної правової допомоги осіб Підгаєцького району, що засуджені до покарання, не пов’язаного із позбавленням волі.

Юрій Гордєєв спільно з начальником відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД Іриною Максимюк провели інформаційно-просвітницький захід з працівниками Підгаєцького районного центру зайнятості.  Присутнім розповіли про проведення конкурсу на посади керівників бюро правової допомоги та вимоги до кандидатів.

Нагадуємо, що бюро правової допомоги забезпечуватиме: надання громадянам первинної правової допомоги (юридичні консультації), прийняття звернення на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, доступ до електронних сервісів Мін’юсту та активне правопросвітництво на рівні територіальних громад.

Дізнатися про вимоги до кандидатів, строки проведення, умови участі в конкурсі та заповнити заявку на участь у ньому можна на веб-сайті: www.legalaid-jobs.in.ua.

Також, ознайомитися з друкованими матеріалами щодо конкурсу на посади начальників за заступників начальників бюро правової допомоги  зможуть відвідувачі Підгаєцької міської ради ( вул. Бережанська 8, м. Підгайці) за сприянням  міської голови  Тетяни Левкович.

Нагадуємо, що у Тернопільській області діє три місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Тернопільський, Кременецький та Чортківський. Громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть звертатися за такими адресами:

м. Тернопіль –  вул. Шпитальна, 7,

м. Кременець – вул. Шевченка, 59А,

м. Чортків – вул. Шевченка, 54.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).