назад
14.11.22

У Полтаві обирали адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги

10-11 листопада  2022 року у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області відбувся другий етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Перший етап передбачав  розгляд надісланих Координаційним центром з надання правової допомоги скан-копії документів адвокатів. Представники комісії оцінювали їх за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосування до адвоката дисциплінарних стягнень, а також враховували результат проходження дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги».

Всього для участі у конкурсі подали документи 56  адвокатів. За результатами першого етапу конкурсу, який відбувся у Полтаві  4 листопада, прийнято рішення допустити до участі у другому етапі 49 адвокатів.

Другий етап конкурсу проходив шляхом індивідуальних співбесід адвокатів із конкурсною комісією. Адвокатів оцінювали за критеріями мотивації до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості, вмінню представити приклади надання правової допомоги.

Оцінювання адвокатів проводили члени конкурсної комісії, сформованої з представників Ради адвокатів Полтавської області, органів місцевого самоврядування,  управління юстиції, адвокатури, судів, центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.  Очолив роботу комісії директор Регіонального центру Олександр Черчатий.

          «Цьогорічний конкурс адвокатів для системи безоплатної правової допомоги є особливим, адже він проходить не лише в умовах воєнного стану, а й в тому, що  до  учасників конкурсного відбору, який проходив на Полтавщині долучилися і адвокати  з сусідніх Харківської та Сумської областей.  Слід зазначити, що   під час проходження співбесід конкурсанти продемонстрували належний рівень знань, умінь та навиків, необхідних для надання безоплатної вторинної правової допомоги.»  –  резюмував очільник Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області  Олександр Черчатий.

Війна внесла  корективи і у формат проведення співбесід.  Десять  учасників виявили бажання пройти  співбесіду  у онлайн-режимі.

 «Адвокатська практика приносить мені не лише задоволення від роботи, а й можливість  захищати та відстоювати права пересічних громадян.  Взяти участь у конкурсі мене спонукало бажання вдосконалюватися професійно,  спробувати свої можливості у різних галузях права.  Участь у конкурсі для мене було досить незвичною,  адже   перед  проходження співбесіди я досить довго вагався, адже дата  її проведення співпадала   із знаковою подією у моєму житті  – народженням  дитини. Але життя все ставить на свої місяця і якраз напередодні проведення співбесіди я став щасливим  татусем синочка.» – ділиться своїми емоціями адвокат з  Сумщини Георгій Шатілін.

Ведення воєнного стану внесло корективи в життя не лише державних та недержавних інституцій,  пересічних  громадян, а також і  правників.   Проте,  на  їх бажання допомагати та надавати якісну правову допомогу  громадянам ніяким чином не вплинуло.

«Наважилась взяти участь в конкурсі, оскільки саме система безоплатної правової допомоги це середовище можливостей. Бути корисним та реально допомагати для мене як для юриста є пріоритетом»- розповідає учасниця конкурсного відбору Анастасія Гречка.

Результати конкурсу будуть оприлюднені на сайті системи надання безоплатної правової допомоги 02 грудня 2022 року.

Отож конкурс адвокатів на Полтавщині   дав  не лише можливість вибрати кращих з кращих,  а ще  й знаменувався важливими подіями у житті наших конкурсантів. Тож бажаємо всіх учасників  успіхів на ниві захисту прав громадян, а новонародженому  малюку  міцного здоров’я та щасливої долі у мирній процвітаючій Україні!