назад
07.09.17

У Полтаві презентували проект “Знай свої права”

IMG 2033

06 вересня 2017 року на базі комунальної організації “Інститут розвитку міста” розпочалась реалізація проекту “Центр юридичної освіти “Знай свої права”, основне завдання якого — підвищити юридичну обізнаність громадян, сприяти формуванню правового суспільства і надати компетентну правову підтримку різним верствам населення.

Тематика першого заняття — “Особливості реалізації освітніх правовідносин в Україні” – актуальна, адже саме зараз початок нового навчального року і переважна більшість  з присутніх на лекції — студенти.IMG 2037

Привітати учасників проекту завітали секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач,  перший заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області  Микола Лахижа та  начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко. IMG 2069

«Це єдиний освітній проект, серед усіх проектів, що здобули найбільшу кількість голосів. Мешканці віддали за нього свій голос, а значить юридичних знань вони потребують. Усі охочі мають змогу відвідати безкоштовні лекторії, задати свої запитання та отримати на них відповіді, аби в подальшому зуміти правильно вирішити свої проблеми» – зазначила Оксана Деркач  при відкритті заходу.

         Микола Лахижа відзначив актуальність обраної тематики та необхідність поєднання зусиль для реалізації проекту.

«Система безоплатної правової допомоги відкрита для громадян, спрямовуючи свої зусилля не лише на надання правової допомоги, а й на правопросвітництво. З січня 2017 року значно розширено контингент людей, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Серед них – й значна частина студенства»– зазначив перший заступник директора РЦ.IMG 2067

Довідково. У рамках проекту “Знай свої права” буде проведено 17 безкоштовних занять для різних цільових аудиторій. Кожен бажаючий може прийти на заняття і задати питання кваліфікованим спеціалістам, отримати вичерпну відповідь та знання.
Всі заняття транслюватимуться он-лайн та будуть розміщені на окремій сторінці інтернет ресурсу YouTube

Тематичні заняття, інтерактиви, лекції і тренінги з юридичної тематики, які викладатимуть провідні фахівці галузі проходитимуть щосереди в залі Комунальної організації “Інститут розвитку міста”, що знаходиться по вулиці Небесної Сотні, 1/23 (другий поверх, кімната 7). Долучитися можуть усі охочі. Кожен має право знати свої права!

Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, який  знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська 37/40, тел. (0532) 56-26-66.