назад

У Полтаві стартував міський конкурс соціальних роликів

15 жовтня у Полтаві стартував міський конкурс соціальних роликів серед дітей шкільного віку «Я МАЮ ПРАВО!» (далі – Конкурс), який проводиться за ініціативи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області за підтримки Управління у справах сім`ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради. Проект реалізується у рамках відзначення Міжнародного дня захисту прав людини 10 грудня 2019 року та Всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Конкурс має на меті привернути увагу школярів до проблем реалізації прав людини в Україні, сформувати у дітей і підлітків позитивний образ права як державного інституту, виховати почуття важливості прав людини, ознайомити їх із можливостями системи безоплатної правової допомоги, популяризувати роботу системи БПД у регіоні, розвинути творчі здібності учнів, сприяти їх самореалізації, підтримати талановиту учнівську та студентську молодь.

Конкурс проводиться відповідно до Положення про міський конкурс соціальних роликів серед дітей шкільного віку «Я МАЮ ПРАВО!», затвердженого спільним наказом Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області та управління у справах сім`ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради. Проект реалізується з 15 жовтня по 2 грудня 2019 року. Його учасниками є авторські колективи з числа учнівської і студентської молоді загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладів міста Полтави у складі від 1 до 5 осіб. Конкурс проводиться за наступними віковими категоріями: молодша група – діти віком від 6 до 10 років; середня група – діти віком від 11 до 14 років та старша група – діти віком від 15 до 18 років.

Загальне керівництво конкурсом здійснює Організаційний комітет конкурсу.

Для оцінки конкурсних робіт учасників формується Журі, до складу якого входять представники Регіонального центру, місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, ЗМІ та запрошені експерти. Журі проводить оцінку конкурсних робіт та визначає переможців.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Додатково повідомляємо, що цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.