назад
27.12.17

У Полтаві визначили переможців конкурсу дитячих малюнків про права людини

viber image5

27 грудня у Полтаві визначили переможців міського конкурсу образотворчого мистецтва серед дітей шкільного віку «Права людини очима дітей». Конкурс проводився у рамках Всеукраїнського тижня права та відзначення Міжнародного дня захисту прав людини з 5 по 22 грудня. Його ініціатор – Регіональний центр  з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Захід із визначення переможців відбувся Полтавській дитячій художній школі. Його учасниками (членами конкурсної комісії) стали перший заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області Микола Лахижа, заступниця начальника відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центр Юлія Козаченко, старша інспекторка з особливих доручень відділу Уповноважених Голови Національної поліції з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Наталія Мельничук, директорка Полтавської дитячої художньої школи Ірина Конопля,методистка міського методичного кабінету Управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради  Олена Гнидіна,  журналістка філії НТКУ “Полтавська регіональна дирекція “ЛТАВА”, заступниця голови Полтавської обласної організації Національної спілки журналістів України Олена Колачинська.

Члени конкурсної комісії оцінювали малюнки, які подали учасники для участі у конкурсі. Метою конкурсу було привернути уваги школярів до тематики дотримання прав людини в Україні, виховувати почуття їх важливості. А також – ознайомити дітей із системою безоплатної правової допомоги, розвинути творчі здібності учнів, сприяти їх самореалізації, підтримати талановиту учнівську молодь.viber image62712

Конкурс проводився  за наступними віковими категоріями:

  • молодша група-діти віком від 6 до 10 років;
  • середня група – діти віком від  11 до 14 років;
  • старша група – діти віком від 15 до 18 років.viber image2712

Організація конкурсу відбулася за активної підтримки Управління освіти, Управління сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради.

«Для системи безоплатної правової допомоги Полтавщини дуже важливим є проведення правопросвітницьких заходів  саме для учнівської молоді, адже надання дітям необхідного обсягу правових знань є важливим елементом виховання у них правової культури, нетерпимого ставлення до  порушення прав людини. Також ми ставили собі за мету не лише розвивати творі здібності учнів, а й інформувати про нашу діяльність задля того, щоб вже з юного віку вони знали, що є така важлива інституція, яка стоїть на захисту прав пересічних громадян», – зазначив Микола Лахижа.

При оцінці робіт члени конкурсної комісії особливу увагу звертали на актуальність та повноту розкриття теми прав людини; ясність викладення матеріалу; естетичність роботи та загальне емоційне сприйняття; інформативність; змістовність і оригінальність ідеї; відповідність роботи заявленим вимогам.

 «При оцінці робіт важливо не лише оцінити художньо-естетичні вміння учнів, а й  знайти в цих малюнках ідею, розуміння та відображення прав людини у своїх творчості», – повідомила Наталія Мельничук.viber image32712

Тож члени конкурсної комісії обрали переможців конкурсу, які будуть оголошені та урочисто нагороджені дипломами (1, 2, 3 ступенів) із зазначенням відповідної вікової категорії та цінними подарунками. Нагородження відбудеться 5 січня 2018 року у приміщенні Полтавської дитячої художньої школи, де всі бажаючі можуть ознайомитися із роботами конкурсантів.

Запрошуємо до участі усіх бажаючих!

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Додатково повідомляємо, що цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.