назад
10.12.17

У Полтавському національному технічному університеті розповіли про безоплатну правову допомогу

07122017polntu1

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права, 7 грудня 2017 року, в Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка відбувся круглий стіл, присвячений Міжнародному Дню прав людини на тему «Визнання гідності, як основи свободи, справедливості та загального миру».

Участь у заході взяли: заступник директора Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту з питань організаційної, виховної та профорієнтаційної роботи Полтавського НТУ ім. Ю. Кондратюка, кандидат економічних наук, доцент Раїса Шинкаренко, доцент кафедри фінансів і банківської справи секції державного управління і права, кандидат наук з державного управління, доцент Інна Кульчій, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Першого полтавського МЦ з надання БВПД Тетяна Ражик, головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти ГТУЮ у Полтавській області  Олександр Горінчой, посадові особи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також студенти Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка.

Під час круглого столу начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Першого полтавського МЦ з надання БВПД Тетяна Ражик звернулась до присутніх з привітальним словом та повідомила про необхідність об’єднання зусиль в боротьбі з правовим нігілізмом, який з проведенням реформ в нашій країни, стає все більш помітним серед населення. З цією метою місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги постійно проводиться правопросвітницька робота серед різних верств населення, в тому числі й студентів ВНЗ.

Учасниками круглого столу обговорені такі важливі теми, як то: працевлаштування випускників навчальних закладів системи вищої освіти; міжнародні молодіжні обміни: проекти та можливості реалізації прав людини; обов’язок, честь та гідність – правові чи моральні категорії; сім кроків прокурора на зустріч суспільству.

По завершенню заходу відбулося підведення підсумків конкурсу студентських творчих робіт «Україна-правова держава», де переможцям були вручені грамоти.07122017polntu2

Жителі Полтави можуть отримати  безоплатну правову допомогу звернувшись до Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Міщенка 2, тел.(0532) 50-27-22.   

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.