назад

У правовому клубі «PRAVOKATOR» представники системи безоплатної правової допомоги зустрілися з колегами

pravokator 9Сьогодні, 25 травня 2018 року, на базі правового клубу «PRAVOKATOR» відбулася зустріч команди безоплатної правової допомоги зі своїми колегами – експертами Одеського правового клубу.

Директорка Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області Світлана Клішина та керівниця клубу «PRAVOKATOR» Ірина Бондаренко презентували діяльність новоствореного клубу, що відкрився 21 травня в Одесі за адресою Велика Арнаутська, 61, та об’єднує фахівців системи безоплатної правової допомоги, адвокатів, суддів, прокурорів, систему юстиції, ІТ-юристів, представників інших правничих професій, стартаперів, місцеву владу та громадянське суспільство, у тому числі неурядові громадські організації.

pravokator 3

Як зазначила Світлана Клішина, цей проект створений для обміну досвідом, вивчення, напрацювання та поширення найкращих практик у сфері права і правосуддя.

Ірина Бондаренко розповіла присутнім, що у рамках роботи проекту планується проведення освітніх заходів для правників, місцевих громад та громадянського суспільства, інформування про зміни в законах та поширення кращих практик в сфері права, розроблення та впровадження єдиних стратегій здійснення захисту адвокатами, залученими до надання безоплатної правової допомоги, розробка та формування законопроектів, посилення зв’язків правників із провідними національними та міжнародними експертами та правозахисними організаціями.

Олександр Рябець, координатор Одеського правового клубу, відмітив, що проекти мають спільну мету – розвивати громадянське суспільство в Україні, підвищувати рівень правової культури у населення, створювати майданчики для діалогу, на яких об’єднуватимуться представники різних професій – суддів, адвокатів, нотаріусів, громадських організацій.

pravokator 4

Діяльність клубу «PRAVOKATOR» у кінцевому підсумку суттєво поліпшить якість надання правової допомоги та правової інформації для громадян України, що підвищить довіру суспільства до системи права.

pravokator 1

pravokator 2

pravokator 6

pravokator 8

 

pravokator 7

pravokator 9