назад
07.12.16

У Путивльському районному центрі зайнятості інформували про легальне працевлаштування

SUM 07.12 16 грудня, у рамках «Всеукраїнського тижня права» на Путивльщині проведено семінар для молоді «Легальне працевлаштування», який проведений у Путивльському районному центрі зайнятості, працівниками центру та відділу «Путивльського бюро правової допомоги» Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Начальник Путивльського бюро Георгій ШАТІЛІН розповів про переваги офіційного працевлаштування для працівників: легальна робота – стабільна достойна заробітна плата, впевненість у завтрашньому дні; сплачені із заробітної плати страхові внески – це гідна пенсія в майбутньому, страхові виплати в зв’язку з тимчасовою непрацездатністю (оплата лікарняних листів, відпустки по вагітності та пологах), у зв’язку з настанням нещасного випадку на виробництві, у зв’язку з настанням безробіття – це можливість реалізувати свої здібності до продуктивної та творчої праці, проявити себе, закріпити за собою позитивну репутацію, мотивація до удосконалення навиків виконуваної роботи та перспектива в подальшому кар’єрному рості.

SUM 07.12 2

«Тільки офіційно оформлена робота є гарантією соціального захисту найманих працівників, а для роботодавців – запорукою процвітання бізнесу. Витрачені кошти по утриманню легальних працівників – це отримані в подальшому доходи від прибуткової діяльності підприємства (фізичної особи-підприємця)», – зауважив Георгій ШАТІЛІН.

А також було наголошено на відповідальності та самообмеженні своїх прав при нелегальному працевлаштуванні і що такі обставини можуть привести до негативних наслідків.

 

Присутні на заході мали змогу отримали відповіді на запитання, які виникли в ході семінару.