назад
27.09.18

У Райківецькій виправній колонії досліджували ситуацію із дотриманням прав людини

RVK     Моніторинг дотримання прав людини у Державній установі «Райківецька виправна колонія №78» здійснили 26 вересня Ярослав Білик, головний спеціаліст Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму України Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, та Оксана Банкова, громадський монітор і водночас начальниця відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області.

     Інспектуючи установу, представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та системи безоплатної правової допомоги зустрілися з Андрієм Подвигіним, першим заступником начальника колонії, оглянули умови утримання засуджених у дисциплінарному ізоляторі, провели конфіденційні бесіди із засудженими.

     Крім того, монітори побували у виробничих будівлях, де звернули увагу на умови праці засуджених, а також у комунально-побутових приміщеннях – кухні, їдальні, вечірній школі, бібліотеці тощо.

     Під час візиту оглянули також відділення, де утримуються засуджені, дільницю карантину, санітарну частину.

     За результатами моніторингу буде укладено звіт та скеровано його до Міністерства юстиції України.

     Для довідки. 25 травня 2018 року між Координаційним центром з надання правової допомоги та Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини укладено Меморандум про співпрацю, метою якого є консолідація зусиль для недопущення порушень прав і свобод людини, зокрема й права на безоплатну правову допомогу. Одним із напрямів співпраці, що визначені в Меморандумі, є залучення працівників системи безоплатної правової допомоги до спільних моніторингових візитів до місць несвободи, які здійснюються Національним превентивним механізмом.

 *   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.