назад
20.02.18

У Райківецькій виправній колонії працював мобільний пункт консультування

RVK 20.02.2018     У вівторок, 20 лютого, Райківецьку виправну колонію (№78) відвідали представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, а також територіальних органів юстиції, Пенсійного фонду України та Державної міграційної служби. Фахівці зустрілися із особовим складом колонії та засудженими, презентували загальнонаціональний проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та провели особистий прийом.

     До складу мобільного консультаційного пункту, що працював у колонії, увійшли директорка Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області Наталія Стьопіна, перша заступниця начальника Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Неля Продан, заступниця начальника відділу громадянства, паспортизації та реєстрації ДМС України Наталія Рожкова і заступниця начальника відділу методології та організації роботи із застосування пенсійного законодавства головного управління ПФУ в Хмельницькій області Ірина Ровінчук.

rvk 1 20.02.2018rvk 20.02.2018

     У РВК № 78 фахівці провели зустрічі з особовим складом установи та засудженими, під час яких розповіли про мету і завдання реалізації загальнонаціонального проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!», роздали інформаційні матеріали, виготовлені в рамках проекту.

     У ході бесіди із засудженими Наталія Стьопіна пояснила порядок звернення до регіонального центру та порядок призначення адвоката.

     На завершення візиту фахівці проконсультували тих, хто потребував роз’яснень. Питання працівників установи здебільшого стосувалися порядку перерахунку пенсії державним службовцям, оформлення спадщини, складання заповіту, отримання паспорта громадянина України, реєстрації місця проживання особи. Засуджені запитували про порядок звернення для перегляду справ за нововиявленими обставинами, порядок підтвердження українського громадянства за відсутності паспорта, виготовлення паспорта, зняття з реєстрації особи тощо.

*   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.