назад
18.07.17

У рамках відрядження в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги відвідав бюро правової допомоги Сумщини

Учора, 17 липня 2017 року, в рамках робочої поїздки до Сумської області, представники Координаційного центру з надання правової допомоги – в.о. його директора Олексій Бонюк та начальниця Управління забезпечення доступу до правової допомоги Олена Сінчук відвідали Роменське та Недригайлівське бюро правової допомоги, що є відділами Конотопського місцевого центру з надання БВПД. У робочому візиті також взяло участь керівництво Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області – директор центру Олена Демченко та її заступник Валентина Волобуєва, а також голова Роменської районної державної адміністрації Валерій Білоха.

Директор Конотопського місцевого центру з надання БВПД Олександр Муха ознайомив гостей з матеріально-технічними умовами функціонування центру та розповів про те, як здійснюється робота бюро з моменту відкриття бюро у вересні минулого року, та які питання найбільш хвилюють мешканців територіальної громади, які звертаються до бюро.

7 BS

Олексій Бонюк поспілкувався з працівниками і клієнтами бюро та підкреслив, що одним з пріоритетних напрямків у роботі центрів з надання БВПД є максимальна поінформованість громадян про ті аспекти правової допомоги, що можуть стати їм у нагоді.

2 BS

Про вирішення власної проблеми виплати заборгованості по пенсії розповів вдячний клієнт Віктор Щербина: «Раніше я проживав у місті Сєверодонецьк. Проте мав необхідність з часом повернутися до міста Ромни, звідки я родом. Та пенсію за 2016 рік так і не виплатили. Тож мені порадили звернутися до Роменського бюро правової допомоги. Тут я отримав гарне обслуговування та моє питання вирішується в позитивному напрямку».

3 BS

Щодо ефективності роботи системи БПД висловився й голова Роменської районної державної адміністрації Валерій Білоха: «Серед клієнтів бюро є дуже багато пенсіонерів, учасників АТО. Для них вкрай важливим є отримання саме безоплатної консультації з максимальними роз’ясненнями суті справи».

4 BS

6 BS

Нагадаємо, бюро правової допомоги – всеукраїнська мережа точок доступу до безоплатної правової допомоги, активного поширення правової інформації та доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад. Звернувшись до них, кожен мешканець територіальної громади зможе отримати безкоштовні консультації з правових питань та скористатися електронними сервісами Мін’юсту. Крім того, клієнти бюро мають змогу отримати доступ й до адвокатських послуг – якщо це необхідно та у випадку належності до визначених законом категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу; а також фахівці бюро представляють інтереси таких осіб у суді за окремими видами спорів.

Дізнатися, де розташований найближчий до Вас центр чи бюро правової допомоги можна за телефоном безкоштовної та цілодобової гарячої лінії 0-800-213-103 або на сайті Координаційного центру: http://www.legalaid.gov.ua/ua/local-centres


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook      YouTube YouTube      Google Google+  тTwitter