назад
20.10.17

У рамках загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!» – правопросвітництво для дітей у Тростянці

OkM 171020 21Із метою продовження реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!», 19 жовтня головний спеціаліст Тростянецького бюро правової допомоги Валерій Лилак провів лекцію для учнів Боромлянської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Боромлянської сільської ради Тростянецького району Сумської області , що відбувся у Тростянецькому районному центрі зайнятості.

Школярам повідомлено про успішну реалізацію вище вказаного проекту, що має основні дві мети: просвітницьку та моніторингову щодо порушень прав людини і реагування на це з боку держави. Валерій Лилак проінформував присутніх про права людини як громадянина України. Він звернув увагу на базовий документ, що спрямований на захист дітей – Конвенцію ООН про права дитини, яка була прийнята та відкрита для підписання та приєднання резолюцією 44/25 Генеральної Асамблеї ООН від 20 листопада 1989 року.

OkM 171020 22

«Текст Конвенції про права дитини готувався, обговорювався та узгоджувався більше десяти років. Конвенція ООН про права дитини – це угода між країнами. Цей особливий документ було ратифіковано 191 країною світу. Держави-сторони взяли на себе обов’язок поважати і забезпечувати всі права дитини, передбачені Конвенцією. Цей документ визнає право кожної дитини на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального та соціального розвитку. Конвенція ООН про права дитини набула чинності в Україні з 27 вересня 1991 року і з цього часу є частиною національного законодавства», – додав спеціаліст бюро.

Валерій Лилак ознайомив школярів із основними положеннями Конвенції ООН про захист прав дітей, Також обговорювали питання “Права учнів у школі”, “Обов’язки учнів у школі”, “Відносини між учнями у школі”, “Відносини між учнями та вчителями”, “Я і мої батьки”.

Наприкінці семінару повідомлено місцезнаходження, графік роботи та контакти Тростянецького бюро правової допомоги: вул. Л.Татаренка, 4; тел. (05458) 6-60-52.