назад
20.10.17

У регіонах представляють методичні рекомендації з розробки та виконання програм надання безоплатної правової допомоги

dnipro 4Впродовж жовтня та листопада 2017 року фахівці системи БПД проводять в регіонах презентації методичних рекомендацій «Програма надання безоплатної правової допомоги: розроблення, планування, виконання, звітування» – для місцевих громад, органів місцевого самоврядування, виконавчої влади на місцях та надавачів послуг безоплатної правової допомоги поза системою БПД. Ці регіональні комунікативні заходи здійснюються за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

«Програма надання безоплатної правової допомоги: розроблення, планування, виконання, звітування» – це спеціальний посібник, який має на меті надати місцевим громадам практичні інструменти для розв’язання актуальних проблем громади через розроблення та реалізацію цільових програм надання безоплатної правової допомоги, базуючись на вже напрацьованому в Україні досвіді.

Переглянути та завантажити посібник  

КОЛИ ВІДБУДУТЬСЯ ЗАХОДИ?

Комунікативні заходи з презентації посібника розпочалися 11 жовтня та вже відбулися в Одеській, Дніпропетровській, Черкаській та Закарпатській областях. Презентації триватимуть до 13 листопада включно та охоплять ще 17 регіонів України (Волинську, Миколаївську, Кіровоградську, Сумську, Чернівецьку, Київську, Чернігівську, Вінницьку, Житомирську, Львівську, Тернопільську, Донецьку, Запорізьку, Івано-Франківську, Луганську, Харківську та Полтавську області) та м. Київ.

Переглянути графік проведення заходів по регіонам

ПРЕЗЕНТАТОРИ

Представляють методичні рекомендації фахівці Координаційного центру з надання правової допомоги та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, експерти Міжнародного фонду «Відродження» та Української фундації правової допомоги, представники громадських організацій. Усі вони впродовж 2016-2017 рокiв були учасниками робочої групи пiлотування модельних програм надання безоплатної правової допомоги, працювали над розробкою таких програм, а також є авторами згаданих методичних рекомендацiй.

cherkasy

cherkasy 1

Презентація методичних рекомендацій у м. Черкаси, 12 жовтня 

ЩО ТАКЕ МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ?

У методичних рекомендаціях визначені ключові точки в процесі розроблення та виконання програм надання безоплатної правової допомоги. Розглянуті види цільових програм та їхня типова структура, проведено огляд нормативно-правової бази, наведені рекомендації щодо часу планування програми, проведений аналіз поширених помилок під час їх підготовки, а також запропоновано конструктор для підготовки цільових програм за різними темами.

dnipro 5

dnipro 7

Презентація методичних рекомендацій у м. Дніпро, 12 жовтня

ДЛЯ КОГО ПРИЗНАЧЕНИЙ ПОСІБНИК?

Посібник актуальний та корисний у роботі для всіх, хто є або хоче бути залученим до планування, підготовки та реалізації цільових програм надання безоплатної правової допомоги, у тому числі для представників органів місцевого самоврядування, державних та неурядових провайдерів правової допомоги.

slaid 2

slaid 4

Бажаємо учасникам заходів плідної роботи!

Нагадаємо, що робота над створенням посібника методичних рекомендацій «Програма надання безоплатної правової допомоги: розроблення, планування, виконання, звітування» системно проводилась Координаційним центром з надання правової допомоги спільно з проектом «Доступна та якісна правова допомога в Україні» та Міжнародним фондом «Відродження» з липня 2016 року. Проект посібника було вперше представлено у Хмельницькому та остаточно завершено у червні цього року. Друкований тираж видання у кількості 6000 примірників уже використовують центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, поширюючи його серед партнерів на місцевому рівні, у тому числі – й під час цих презентацій.

odesa 2

odesa

Презентація методичних рекомендацій у м. Одеса, 11 жовтня 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook               YouTube YouTube               Google Google+  тTwitter