назад
23.10.17

У Регіональному центрі обговорили актуальні робочі питання

SuR 171023 1123 жовтня у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області відбулася щотижнева робоча нарада за участі представників відділів центру. Очолила нараду директор Регіонального центру Олена ДемченкоПерш за все, присутні обговорили питання проведення комунікативного заходу

з презентації методичних рекомендацій «Програма надання безоплатної правової допомоги: розроблення, планування, виконання, звітування», що відбудеться за підтримки та участі представників Координаційного центру з надання правової допомоги, українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» та Міжнародного фонду «Відродження», що відбудеться 26 жовтня у Конотопському місцевому центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

SuR 171023 14

До того ж, представники відділів мали змогу прозвітувати про діяльність, що мала місце в вересні 2017 року.

Так, начальник відділу забезпечення роботи контактного центру Олексій Рибалка зазначив: «Всього в минулому місяці на телефонний номер контакт-центру надійшло 3620 дзвінків. З них: задля отримання контактної інформації центрів та бюро правової допомоги – 591, для консультування щодо розяснення порядку звернень до органів державної влади – 52, задля отримання консультацій з актуальних питань -2723».

SuR 171023 13

Крім того, присутні прослухали звіт заступника начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Юлії Омельченко.

«Щомісячно відділом надається інформація до Сумської ОДА по зверненням учасників АТО та членів їх сімей. До представників системи БВПД Сумщини в вересні 2017 року звернулося 28 осіб, які є учасниками антитерористичної операції та членами їх сімей. Щодо 15 осіб із вказаних прийнято рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме складання процесуальних документів та представництво інтересів в суді», – зазначає вона.

SuR 171023 12

Також директор Регіонального центру Олена Демченко провела скайп-нараду за участі представників місцевих центрів з надання БВПД та обговорила з ними поточні питання, що потребують нагального розгляду та вирішення.

SuR 171023 15