назад

У Регіональному центрі обговорили питання ґендерної рівності за участю консультантів структури «ООН Жінки» в Україні

sustrich 518 квітня 2018 року в приміщені Регіонального центру відбулась робоча зустріч директорки центру Світлани Клішиної з консультантами структури ООН Жінки в Україні – Ейлін Скіннідер та Андрієм Вишневським.

В обговоренні також приймали участь директорка Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталя Мельник та в.о. заступника директора Регіонального центру Вікторія Губко.

Зустріч присвячено обговоренню можливих сфер співпраці з приводу захисту прав жінок.

ООН Жінки працює в Україні для підтримки уряду та громадського суспільства в напрямку розвитку ґендерної рівності та реалізації національних та міжнародних зобов’язань щодо прав жінок.

Структура ООН Жінки в Україні виконує рід ініціатив, спрямованих на запобігання насильства щодо жінок, а також на підтримку системи правосуддя з особливою увагою до виконання Заключних Зауважень Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації щодо жінок та інших міжнародних договорів з прав людини.

На робочій зустрічі також обговорили питання ґендерної політики у системі безоплатної правової допомоги, у системі правосуддя, пріоритизацію ґендерної рівності в національних реформах, зокрема звернули увагу на дотриманні всіх норм ґендерної рівності у центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області.

sustrich 1

sustrich 2

sustrich 5

sustrich 3