назад
29.09.17

У Регіональному центрі обговорювали порядок надання авансового звіту

SuR 170929 1129 вересня у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області пройшло внутрішнє навчання працівників. Цього разу начальник відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Олена Казбан розповіла про термін надання авансового звіту та санкцій при несвоєчасному наданні авансового звіту.

Вона зазначила й щодо порядку нарахування добових витрат для працівників під час службових відряджень. «У п. 16 Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон зазначено, що окремим видом витрат, що не потребують спеціального документального підтвердження, є добові (витрати на харчування та фінансування інших власних потреб фізичної особи, здійснені під час відрядження). Розміри добових витрат для працівниківпідприємств затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 02 лютого 2011 року № 98 «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» (далі – Постанова № 98). Добові витрати відшкодовуються в єдиній сумі незалежно від статусу населеного пункту, куди відряджається працівник», – говорить Олена Казбан.

SuR 170929 12

SuR 170929 13

Під час навчання відбувалося активне обговорення зазначеного питання. Учасники мали змогу ставити запитання та ділитися прикладами з власної професійної практики.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області:

Адреса: м. Суми, вул. Першотравнева, 29.

Тел. (0542) 603 645, 603 647, 603 649.