назад

У Регіональному центрі відбулась чергова зустріч з представниками Консультативної Місії ЄС

PC misiya1 вересня 2017 року відбулась робоча зустріч радника/тренера з питань верховенства права КМЄС Маркуса Ролофса (Marcus Rolofs) з представниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області: директором Центру – Ігорем Микитиним та начальником відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Орестом Шотом.

Зустріч мала на меті обговорення підготовки проведення круглого столу за участі органів прокуратури, структур системи безоплатної правової допомоги та судів, котрий планується провести в середині жовтня.

Учасники відзначили питання, які доцільно розглянути на круглому столі, зокрема, щодо взаємодії цих структур в процесі здійснення кримінального провадження, проблемні питання, які виникають в процесі, неузгодження в правовому регулюванні та можливості їх усунення.

Частину цих питань можна вирішити внесенням відповідних змін до законодавства, а частина вирішується в результаті співпраці структур та якісній взаємодії між ними, а також розумінні процесуальних норм, що регламентують повноваження представників у кримінальному провадженні.

Як підсумували учасники зустрічі, головне, аби визначальним у цьому процесі було не дотримання формальностей, а реальне забезпечення права на захист осіб, які його потребують.

Нагадаємо, за інформацією з питань отримання безоплатної правової допомоги звертайтесь у Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області за адресою:

м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).