назад

У Регіональному центрі відбулася робоча нарада з адвокатами

nar 1    У вівторок, 26 вересня, в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області відбулася робоча нарада з адвокатами, які працюють у системі БПД.

    До участі у нараді з адвокатами долучилася й начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Руслана Натуркач, яка у вітальному слові наголосила на важливості співпраці між системою БПД, управлінням юстиції та адвокатами, які надають безоплатну правову допомогу громадянам. Р.Натуркач поінформувала присутніх про Всеукраїнський проект «Я маю право!», який має на меті підвищити рівень правової свідомості українців. Також начальник ГТУЮ розповіла про роботу обласного оперативного штабу із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя, основним завданням якого є забезпечення захисту майнових прав власників та орендарів земельних ділянок від спроб рейдерських захоплень.

nar 2
    Директор Регіонального центру Василь Попадинець порушив загальні питання забезпечення надання своєчасної, якісної та в необхідному обсязі безоплатної вторинної правової допомоги, як це передбачено п. 2 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».
    Про проблемні питання, які виникають при видачі та прийнятті доручень адвокатами від чергових центру, виконання адвокатами умов договорів присутніх поінформував заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Іван Голубка.
  Заступник начальника відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Віра Гут порушила питання звітування адвокатів, дотримання адвокатами умов договорів щодо вчасності звітування, прийняття, оформлення звітних документів.

na 6
    Про проблемні питання, що виникають у роботі адвокатів при наданні безоплатної вторинної правової допомоги (виконання доручень адвокатами: затримання в порядку КПК, КУпАП, доручення ОПД) поінформував начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів, Павло Марамигін.
    Адвокати, які взяли участь у нараді, порушили питання щодо врегулювання оплати роботи адвокатів, оплати поштової кореспонденції , відшкодування транспортних витрат тощо та внесли свої пропозиції з метою покращення надання безоплатної вторинної правової допомоги.