назад
29.11.15

У Регіональному центрі відбулася робоча зустріч з латвійським експертом

sait25 листопада у приміщенні Регіонального центру з безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області відбулася робоча зустріч з експертом платформи співпраці розвитку «Лапас» (Латвія) Арисом Адлерсом, директором Регіонального центру Ірина Протченко, директором Чернігівського МЦ Володимиром Бобруйком та працівниками Регіонального центру.

На початку зустрічі директор Регіонального центру з безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко розповіла про роботу центру, категорії населення, які підпадають під безоплатну правову допомогу та Меморандуми, які підписуються центрами в рамках співпраці з державними установами, засобами масової інформації та громадськими організаціями.
Її слова доповнив директор Чернігівського місцевого центру з безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко. Він зауважив, що сьогодні місцеві центри також проводять вуличне інформування та виїзні мобільні пункти. Володимир Бобруйко привів декілька прикладів з роботи центрів.
Розмова видалася насиченою, у гостя з Латвії було дуже багато запитань. Ариса Адлерса цікавило, на чий бік стають центри коли виникають справи проти представників влади, чи вистачає фінансування центрам та інше.
В результаті зустрічі, Арис Адлерс зазначив, що сподівається на подальшу співпрацю і можливо обмін досвідом Латвії та України.
В рамках робочого візиту експерт з Латвії також відвідав організації з якими співпрацюють Регіональний та місцеві центри безоплатної вторинної правової допомоги. А саме, Чернігівський громадський комітет захисту прав людини, Асоціацію регіональних засобів масової інформації та «Громадський центр «ЧАС».