назад

У Регіональному центрі відбулося засідання керівної ради системи БПД Рівненщини

received 53273367

14 січня у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області відбулося засідання керівної ради директорів системи надання БВПД Рівненщини під головуванням директора Регіонального центру Василя Овдіюка.

Участь у заході взяли директори Рівненського та Сарненського місцевих центрів Алла Негрей і Юлія Міхнова, а також начальники відділів Регіонального центру.

IMG 3929

Під час засідання керівної ради обговорювалися чимало питань, зокрема, підбито підсумки діяльності системи безоплатної правової допомоги Рівненщини за минулий та окреслювалися основні напрямки роботи на поточний рік, а також питання щодо формування штатного розкладу Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД Рівненської області та формування кошторису асигнувань центрів на 2019 рік.

Керівник Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області детально зупинився на питанні основних показників діяльності системи БПД , окреслив перспективи розвитку та завдання на поточний рік, які полягають, насамперед, у спрямуванні зусиль на вдосконалення доступу до безоплатної правової допомоги, покращення якості її надання, налагодженні партнерських мереж системи БПД, посилення правової спроможності громад т , а також підвищення ефективності роботи системи та оптимізація внутрішніх процесів проведення правопросвітницької діяльності.

received 20339739

Начальник відділу фінансів, контрактно – договірної роботи та бухгалтерського обліку Інна Шевчук довела до відома учасників керівної ради, що фінансування у поточному році системи БПД області у порівнянні з минулим зменшилося майже на 5 відсотків, натомість фінансування оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів з надання БВПД у порівнянні з минулорічним збільшилося на 19 відсотків. Тому потрібно переорієнтувати роботу місцевих центрів щодо ширшого залучення адвокатів для здійснення представництва інтересів громадян у судах.

Окрім того, керівники Рівненського та Сарненського місцевих центрів з надання БВПД Алла Негрей та Юлія Міхнова прозвітували про діяльність МЦ, поділилися думками щодо проблемних питань в роботі місцевих центрів , зазначивши, що у 2019р. бюджетних коштів для розширення доступу до БВПД виділено менше, ніж у 2018 р. , у зв’язку з чим необхідно оптимізувати правопросвітницьку роботу та представництво інтересів громадян у судах.

received 23382314

На керівній раді затверджено штатний розклад місцевих центрів та погоджено розподіл кошторису між центрами.