назад

У Регіональному центрі відбувся тренінг, присвячений запобіганню та протидії домашньому насильству

113 квітня у конференц-залі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області відбувся тренінг для працівників місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству та насильству за ознакою статі в контексті нового законодавства».

2

Тема є досить актуальною, оскільки в Україні щороку реєструється близько 150 000 тисяч випадків домашнього насильства у різних його проявах. Реальна ж цифра, на думку фахівців, є більшою в десятки разів.

Нещодавно було прийнято ряд законів, спрямованих на боротьбу із цим явищем і допомогу постраждалим від нього. Найголовніший серед них – «Про запобігання та протидію домашньому насильству», який ввів ряд нових законодавчих термінів та механізмів захисту. Він же поклав і ряд нових обов’язків на центри безоплатної правової допомоги.

Тренінг проводив менеджер з якості Регіонального центру Максим Магда.

3

4

Захід складався з двох блоків. Перший був присвячений поняттю домашнього насильства і насильства за ознакою статі, його причинам і наслідкам.

5

6

Під час нього учасники отримали змогу усвідомити, як сильно впливають на насильство як явище стереотипи та міфи, що існують у суспільстві.

7
8 9

Під час другого блоку детально аналізувались законодавчі новели. Учасники не лише мали можливість отримати нову інформацію, а й обговорити актуальні питання, поділитись власним досвідом, а також на прикладі практичних кейсів напрацювати алгоритми допомоги постраждалим та взаємодії з іншими суб’єктами, які працюють у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

10

11

Сподіваємось, що отримані знання стануть у нагоді нашим працівникам під час роботи з постраждалими від домашнього насильства. У травні схожий тренінг планується провести для адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу в Херсонській області.

12