назад
30.03.18

У Решетилівському районі відбувся форум «Батьки і діти: сім’я без насильства»

Reshetilivka

Домашнє насильство є порушенням прав людини, які необхідно відстоювати та захищати. Серед них, наприклад, право на життя і фізичну недоторканність, право не бути об’єктом знущань або жорстокого, нелюдського чи принизливого поводження та інші. Через це держава прагне звести нанівець його прояви, запобігти       йому та справедливо покарати винних.

27 березня 2018 року, керівниця Решетилівського бюро правової допомоги взяла участь у проведенні VІ районного форуму батьківської та педагогічної громадськості «Батьки і діти: сім’я без насильства», організованого районним методичним кабінетом відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Решетилівської райдержадміністрації. На заході були присутні представники батьківських комітетів, педагогічні працівники та співробітники психологічної служби району.

Заступник начальника Решетилівського бюро правової допомоги Наталія Черниш виступила із доповіддю на тему «Новели законодавства, спрямовані на протидію домашньому насильству», у якій розкрила зміст основних положень Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» від 7 грудня 2017 року № 2229-VIII, який набув чинності 12 січня 2018 року, зокрема: визначення його основних понять, коло осіб, на яких поширюється дія законодавства про запобігання та протидію домашньому насильству, спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству, відповідальність громадян – за його скоєння та посадових осіб – за недотримання вимог законодавства у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Також Наталія Черниш надала контакти державних органів та громадських організацій, що протидіють насильству в сім’ї.

«Сьогодні згідно Закону України «Про безоплатну правову допомогу» особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі можуть скористатись вторинною правовою допомогою за рахунок держави, при чому, вони мають право на всі види правових послуг, передбачені цим законом», – нагадала фахівчиня бюро.

Фахівець системи безоплатної правової допомоги розповіла присутнім про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та розповсюдила буклети, повідомила, де можна отримати безоплатну правову допомогу.

Нагадуємо, що Решетилівське бюро правової допомоги працює за адресою:Полтавська область, Решетилівський район, м. Решетилівка, вул. Покровська, 11.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.