назад

У Рівному обговорили реформу системи виконання судових рішень

гол1

Вчора, 24 квітня, у Рівному відбувся круглий стіл на тему «Реформа системи виконання рішень, виклики та перспективи, участь у якому взяв в.о. директора Регіонального центру Серій Іллюк та директор Рівненського місцевого центру Алла Негрей.

Темами обговорення стали новели процесуального законодавства щодо примусового виконання судових рішень, державна виконавча служба в умовах реформи виконавчого провадження та робота приватних виконавців.

Учасниками круглого столу стали також Голова Апеляційного суду Рівненської області Олег Полюхович, суддя Рівненського окружного адміністративного суду Дмитро Зозуля, начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Микола Станіщук, начальник управління державної виконавчої служби ГТУЮ у Рівненській області В’ячеслав Бедикайло, виконавчий директор БО «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» Віталій Місяць, директор РОГО «Комітет виборців України» Олексій Горецький та приватний виконавець виконавчого округу Хмельницької області Роман Лабчук.

гол

Так, нагадуємо, що 2 червня 2016 року Верховна Рада прийняла закони «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів» та «Про виконавче провадження», які дали початок комплексній реформі примусового виконання рішень судів та інших органів.

2

Так, Сергій Іллюк зазначив, що для фахівців системи безоплатної правової допомоги в рамках реалізації національного правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який містить напрямок «Я МАЮ ПРАВО! на виконання рішення суду», надають громадянам вичерпну інформацію про те, як можна реалізувати своє право на виконання судового рішення.

1

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» на сайті prаvo.minjust.gov.ua та за номером 0 800 213 103 – єдиного контакт-центру системи надання безоплатної правової допомоги.