назад

У Рівному обговорили запобігання насильству щодо жінок

golovna

Фахівець Рівненського місцевого центру Ольга Мазурець долучилася до участі у круглому столі «Впровадження механізмів роботи з жінками, потерпілими від насильства, передбачених Стамбульською конвенцією у національне законодавство», який організувала львівська громадська організація «Центр «Жіночі перспективи»».

Участь у заході взяли юристи ГО Христина Кіт та Галина Федькович, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадські об’єднання Рівненщини. 

Упродовж круглого столу його учасники обговорювали питання змін у законодавстві відповідно до положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильства стосовно жінок і домашнього насильства (Стамбульської конвенції); врахування вимог Стамбульської конвенції у регіональній програмі з попередження насильства щодо жінок та розробка рекомендацій у боротьбі з домашнім насильством на місцевому рівні.

1

Учасники зустрічі обміркували стандарти роботи та комплексний підхід у наданні послуг жінкам потерпілим від насильства, можливі перешкоди на шляху впровадження вимог Стамбульської конвенції у регіональних програмах з попередження насильства щодо жінок.

Довідково. Стамбульська конвенція Ради Європи про запобігання насильству щодо  жінок і домашньому насильству та боротьбу є справді революційним документом міжнародного права. Конвенція пропонує комплексний підхід протидії домашньому та гендерно обумовленому насиллю. Ратифікація Стамбульської конвенції повинна істотно наблизити Україну до європейських стандартів запобігання домашнього насильства, а її реалізація – стати запорукою державного захисту постраждалих.

2