назад

У Рівному розпочав роботу консультаційний пункт Офісу громадського захисту у кримінальних провадженнях

2

У Регіональному центрі з надання БВПД у Рівненській області під час проведення чергового заходу з адвокатами розпочав свою роботу консультаційний пункт Офісу громадського захисту у кримінальних провадженнях.

Участь у заході взяли директор Регіонального центру Василь Овдіюк, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Світлана Бідюк, голова Ради адвокатів Рівненської області Сергій Удовиченко, адвокати-наставники Офісу громадського захисту та адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

1

Для налагодження роботи консультаційного пункту Офісу громадського захисту був розроблений графік, згідно з яким адвокати-наставники надаватимуть іншим адвокатам консультації та практичні рекомендації з питань тактики захисту в окремих категоріях справ, а особливо при наданні БВПД засудженим громадянам.

гол

Окрім адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, у консультаційному пункті усі учасники кримінального провадження матимуть змогу дізнатися про свої права та обов’язки у кримінальному процесі, можливості отримання захисника за рахунок держави та про порядок залучення адвоката.

3

Консультує адвокат-наставник Офісу громадського захисту

у кримінальних провадженнях Юрій Бондар.

Так, до консультаційного пункту Офісу громадського захисту у кримінальних провадженнях уже звернулися перші адвокати. Особливо багато запитань виникає у тих адвокатів, які нещодавно пройшли конкурс з відбору та лише долучилися до надання БВПД.

4

Консультує адвокат-наставник Офісу громадського захисту

у кримінальних провадженнях Ігор Солімчук.

Зокрема, переважно їх цікавили питання щодо участі захисника під час затримання особи, початкових дій адвоката при вступі у справу, зокрема, дій після прийняття доручення центру, при захисті особи під час адміністративного затримання та адміністративного арешту, при вступі адвоката у справу на стадії досудового розслідування та судового провадження тощо.

5

Консультує адвокат-наставник Офісу громадського захисту

у кримінальних провадженнях Дмитро Ляшко.

Нагадаємо, наприкінці минулого року у Рівному розпочав роботу офіс громадського захисту у кримінальних провадженнях – пілотний проект, який впроваджується у Рівненській та Вінницькій областях та м. Київ. Серед його завдань – підвищення якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях, запровадження інституту наставництва, вироблення нових критеріїв для проведення моніторингу якості надання БВПД та підвищення професійної кваліфікації адвокатів, які залучаються для її надання.

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).