назад
29.11.16

У роменському центрі зайнятості пройшов тренінг «Як захистити свої права»

KoM 2016 11 29 romnu 1В рамках співпраці, 28 листопада 2016 року на базі Роменського міськрайонного центру зайнятості пройшов тренінг на тему «Як захистити свої права». Заступник начальника Роменського бюро правової допомоги Костянтин ЯКОВЕНКО провів практичне відпрацювання питань, які стосувалися укладання договорів цивільно-правового характеру.

Учасників тренінгу – осіб, які перебувають на обліку Роменського міськрайонного центру зайнятості,  цікавили питання відмінностей між цивільно-правовою угодою та трудовим договором, особливостями їх укладання та розірвання.

 

Костянтин ЯКОВЕНКО розповів присутнім, що при виконанні робіт (наданні послуг) по цивільно-правовому договору оплачується не процес праці, а його результат. Результат завжди визначається по закінченню роботи та оформляється актами здачі-приймання виконаних робіт (наданих послуг), тому оплата проводиться на підставі актів. Основною відмінністю від трудового договору є те, що  фізична особа, яка виконує роботу або надає послуги, не підпорядковується правилам внутрішнього трудового розпорядку, сама організує свою роботу й виконує її на власний ризик. Підприємство в даному випадку також не може відповідати перед робітником відповідно до трудового законодавства. Дуже часто працівники не розуміють відмінностей, тому виникають трудові спори. Учасники тренінгу отримали  тематичний роздатковий матеріал та інформаційні 
листівки з контактними даними  Роменського бюро правової допомоги.

Довідково.
Відділ “Роменське бюро правової допомоги” знаходиться за адресою:

м.Ромни, б-р. Свободи, 1 (приміщення райдержадміністрації),

Територія обслуговування – місто Ромни та Роменський район.

Телефон: (05448) 5-10-66

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0 

800 213 103