назад
20.05.18

У с. Голубичі консультували як перерахувати пенсію

IMG 737117 травня 2018 року керівник Ріпкинського бюро правової допомоги Олександр Гаан провів прийом громадян у приміщенні сільської ради с. Голубичі (Ріпкинського району Чернігівської області).

За отриманням правової консультації звернулось п’ять громадян. Питання стосувались земельного, житлового, спадкового законодавства, а також питання перерахунку пенсії. Працівник бюро надав відповідні роз’яснення, окреслив подальші шляхи вирішення порушених питань та більш детально роз’яснив порядок та умови здійснення перерахунку пенсії, наголосивши, що відповідно до ч. 4 ст. 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» у разі якщо застрахована особа після призначення пенсії продовжувала працювати, перерахунок пенсії проводиться з урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі. Перерахунок пенсії проводиться із заробітної плати (доходу), з якої обчислена пенсія.

Органи Пенсійного фонду щороку з 1 квітня без додаткового звернення особи проводять перерахунок пенсії тим особам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули право на проведення перерахунку, на найбільш вигідних умовах.

Якщо пенсіонер, який продовжував працювати, набув стажу, достатнього для обчислення пенсії відповідно до частини першої статті 28 цього Закону, за його заявою проводиться відповідний перерахунок пенсії незалежно від того, скільки часу минуло після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, з урахуванням заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію.

Після проведених заходів, працівник бюро правової допомоги поінформував про загальнопросвітницький проект «Я маю право!» та надав всім учасникам інформаційні буклети «Я маю право!» та «Безоплатна правова допомога».

Нагадуємо, для отримання юридичної допомоги можна звернутися за адресою :
смт. Ріпки, вул. Попудренка, 8-а, за телефоном: (04641) 2-19-12 та (04641) 2-13-67 , або до Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Чернігів, пр.-кт. Миру, 49-а, та (0462) 77-51-68 .

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103