назад

У Самборі відбувся круглий стіл з питань виконання Урядової програми «Доступні ліки».

Sambir dostupni liku24 січня 2018 року з ініціативи директора Самбірського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Миколи Шийка відбувся круглий стіл з питань виконання Урядової програми «Доступні ліки».

Така програма стала доступною і пріоритетною для пацієнтів, які страдають від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

У засіданні також взяли участь заступник голови Самбірської районної ради Андрій Бобак, головний лікар комунального закладу «Самбірський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» (ЦПМСД) Світлана Терлецька та інші відповідальні працівники Центру з надання безоплатної правової допомоги, служб РДА, які дотичні до виконання програми «Доступні ліки».

За словами Світлани Терлецької, у рамках Урядової програми для жителів Самбірського району було виділено 1036.9 тисяч гривень, а у вересні минулого року на «Доступні ліки» ЦПМСД отримав додатково 414.8 тисячі гривень.

Зазначалось, що торік сімейними лікарями виписано 27079 рецептів на загальну суму 1451.7 тисячі гривень. За обсягами ефективного освоєння коштів, виділених на програму «Доступні ліки», Самбірський район третій на Львівщині.

Цьогоріч на ці потреби районному ЦПМСД вже виділено 957 тисяч гривень і вони також використовуються за призначенням. Для цього укладено угоди з відповідними аптеками, які за рецептами хворим відпускають ті чи інші медичні препарати.

Водночас учасники «круглого столу» обговорили і про проблеми, які трапляються у процесі виконання державної програми «Доступні ліки». Зокрема, Андрій Бобак увагу зосередив на тому, що робити хворим, якщо в аптеці закінчились безкоштовні ліки. Тут вони, у тому числі й за бажанням, можуть придбати відповідні замінники, але за доплату.

Населення має кращу інформованість щодо програми «Доступні ліки». Визначено форми та методи, які може надати пацієнтам та медичним установам Самбірщини Центр безоплатної правової допомоги.

Нагадаємо, детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Самбірському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Самбір, вул. Мазепи, 13; тел.(03236) 6-06-54.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).