назад

У Сараті запрацював дистанційний пункт консультування для військовослужбовців

dkp sarata 1Фахівець Саратського бюро правової допомоги, яке є відокремленим відділом Арцизького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, кожного останнього четверга місяця з 10:00 до 12:00 год., у приміщенні Військової частини А2611, проводить консультування з правових питань військовослужбовців ЗСУ та членів їх сімей.

Адреса дистанційного пункту консультування: смт Сарата, вул. Крістіана Вернера, 83 в.

Для отримання консультацій чи роз’яснень з правових питань можна також звертатися до Саратського бюро правової допомоги за адресою: смт. Сарата, вул. Чкалова, 2 (другий поверх). Контактний телефон: (04848) 2-31-50.

Нагадаємо, що завдяки внесеним змінам до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», які вступили в дію з 5 січня 2017 року, право на безоплатну вторинну правову допомогу (представництво інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру), отримали й особи, які лише претендують на отримання статусу особи, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Крім того, така допомога учасникам бойових дій та іншим особам, на яких поширюється дія зазначеного Закону, надається не лише з питань їх соціального захисту, як це було раніше, а з будь-яких питань.

Найчастіше ветерани війни звертаються до місцевих центрів з проблемних питань щодо їх соціального забезпечення та соціального захисту членів їх сімей, питань у сфері адміністративного права, сімейного, земельного, трудового права, житлового та договірного права.