назад

У Саївській сільській раді пройшов правопросвітницький захід для активістів громади

KoM 171023 0120 жовтня головний спеціаліст Липоводолинського бюро правової допомоги Костянтин Штанопруд на базі Саївської сільської  ради Липоводолинського району провів правопросвітницький захід для працівників сільської ради та активістів Саївської громади на тему «Система безоплатної правової допомоги в Україні». Фахівець бюро надав інформацію присутнім  щодо надання БПД в Україні,

а також проінформував про роботу Липоводолинського бюро правової допомоги. Зокрема, він зосередив увагу на тому, що бюро правової допомоги – це державні установи,що об’єднують всеукраїнську мережу юристів,готових надавати правову допомогу, захищати законні права та інтереси громадян. Оскільки бюро є відділами місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Україні, тому клієнти бюро можуть отримувати послуги, які включають:

отримання правової інформації;

юридичне консультування з правових питань;

складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних);

представництво інтересів та допомогу в отриманні доступу до безоплатної вторинної правової допомоги.

Костянтин Штанопруд зазначив також, що вторинна правова допомога, а саме – представництво інтересів осіб у суді, в першу чергу, надається соціально вразливим групам населення – малозабезпечені,пенсіонери,неповнолітні та малолітні, особи з інвалідністю, ветерани війни та учасники АТО, внутрішньо переміщені особи,біженці, недієздатні особи та особи з обмеженою дієздатністю. Також було проведено прийом громадян та надано юридичні консультації трьом жителям села Саї з різних правових питань.

Всі присутні отримали інформаційні матеріали з контактами працівників центру та Липоводолинського бюро правової допомоги.

Довідково:

Липоводолинське бюро правової допомоги обслуговує жителів Липоводолинського району та знаходиться за адресою:

42500, смт Липова Долина, вул. Полтавська, 17

Тел. (05452) 5-16-33, (05452) 5-15-37

e-mail: lypovodolynske@legalaid.sm.ua

0 800 213 103 – єдиний телефонний номер безоплатної правової допомоги.