назад

У сервісних центрах МВС можна отримати міжнародне посвідчення водія

mizhnarodne posvidchennya vodiyaЗ 9 лютого у територіальних сервісних центрах МВС України можна отримати міжнародне посвідчення водія.

Таке посвідчення має значення для громадян України, які працюють за кордоном або тимчасово проживають поза межами України, а також для тих, які збираються подорожувати автотранспортом.

Завдяки такому посвідченню розширюється перелік країн, де громадяни зможуть користуватися транспортними засобами. Його отримання дозволяє керувати транспортними засобами на території тих країн, які приєдналися до Женевської Конвенції про дорожній рух 1949 року, а це значно розширює географію. Національним посвідченням водія можна було користуватися лише на території країн, що приєдналися до Віденської конвенції про дорожній рух 1968 року.

Міжнародне посвідчення водія видається без складання іспитів на підставі національного посвідчення водія, терміном дії на 3 роки.
Для отримання міжнародного посвідчення водія необхідно звернутись будь-якого територіального сервісного центру МВС незалежно від місця реєстрації та надати наступні документи:

  • оригінал національного посвідчення водія;
  • паспорт громадянина України;
  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  • фотокартку розміром 3,5х4,5 см на матовому папері.

Вартість послуги – 34 грн 16 коп.

За детальними роз`ясненнями та консультаціями з будь-яких правових питань звертайтесь до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Луцьк, вул. Прогресу, буд. 7, тел. (0332) 77-07-17 , e-mail: lutsk1.volyn@legalaid.gov.ua

Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька 19, тел.: (03342) 38011, e-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.gov.ua

Ковельський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Ковель, вул. Степана Бандери, 5, тел.: (03352) 53063, e-mail: kovel.volyn@legalaid.gov.ua

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області – м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, e-mail: office.volyn@legalaid.gov.ua