назад
21.02.19

У Шепетівці працювали над пропозиціями в межах реалізації Національного плану дій «Жінки, мир, безпека»

Zhinky myr bezpeka 19.02.2019     У Шепетівському відділі поліції 19 лютого відбувся тренінг «Впровадження Національного плану дій Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 (Жінки, мир, безпека)», в якому взяли участь посадові особи органів місцевого самоврядування, працівники структурних підрозділів Шепетівської, Полонської, Славутської райдержадміністрацій, виконавчого комітету Нетішинської міської ради, поліції та представниця Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Якубовська.

     Поділившись на групи, учасники тренінгу працювали над пропозиціями для оновлення обласної програми підтримки сім’ї, внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО, запобігання домашньому насильству. Завдання учасників тренінгу полягало у розробці механізмів, порядку та шляхів вирішення актуальних проблем, а також порядку моніторингу випадків, які негативно впливають на розвиток суспільства. Йшлося, зокрема, й про поліпшення доступу зазначених категорій осіб до безоплатної правової допомоги.

     На завершення тренінгу учасники обмінялися досвідом та сформували пропозиції, які доцільно було б внести до обласної програми підтримки сім’ї, внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО, запобігання домашньому насильству.

     Треба зазначити, що впровадження заходів Національного плану дій «Жінки, мир, безпека», який затверджено Урядом, є важливим інструментом захисту прав жінок в умовах збройного конфлікту та забезпечення їх активної участі у миротворчих процесах. Як зазначено на Урядовому порталі, об’єднання зусиль органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських об’єднань та міжнародних організацій, представників соціально відповідального бізнесу, волонтерів для надання своєчасної допомоги постраждалим від збройного конфлікту сприятиме мінімізації наслідків воєнних дій, що відбуваються на сході України, а також удосконаленню системи захисту та реабілітації постраждалих від гендерно зумовленого насильства.

*   *   *

Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, 44, тел. (03840) 4-00-15)

Білогірське бюро правової допомоги — смт Білогір’я, вул. Шевченка, 44, тел. (03841)2-04-68.

Ізяславське бюро правової допомоги — м. Ізяслав, вул. Жовтнева, 16а тел. (03852)2-61-70.

Нетішинське бюро правової допомоги — м. Нетішин, пр. Незалежності, 12 тел. (03842)9-04-05.

Полонське бюро правової допомоги — м. Полонне, вул. Л.Українки, 101 тел. (03843)2-03-52.

Славутське бюро правової допомоги — м. Славута, вул. Миру, 15 тел. (03842)7-06-14.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.