назад

У Шепетівці відбулися семінари на правову тематику для дітей та дорослих

shkola 3 11.04.2018     З учнями Шепетівської загальноосвітньої школи I-III ступенів №3 говорили на теми булінгу та домашнього насильства, натомість із відвідувачами Шепетівської районної бібліотеки ім. М. Коцюбинського обговорили правові аспекти відповідального батьківства й основні норми виборчого законодавства.

     У четвер, 11 квітня, юристка Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Школьнік спілкувалася з учнями 6-11 класів Шепетівської загальноосвітньої школи I-IIIступенів №3. Тематика семінарів, які відбулися в начальному закладі цього дня, стосувалася булінгу та протидії домашньому насильству. Фахівчиня центру розповіла школярам про види відповідальності за вчинення насильства та булінгу, а також поінформувала про права дітей, ознайомивши аудиторію з основними положеннями Конвенції про права дитини.

     Відтак відбулася зустріч з педагогами, в ході якої Юлія Школьнік роз’яснила порядок отримання безоплатної правової допомоги та норми Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

     Цього ж дня юристка місцевого центру провела семінар для відвідувачів Шепетівської районної бібліотеки ім. М. Коцюбинського на тему: «Відповідальне батьківство». Під час заходу розглянули такі питання, як право на податкову знижку на навчання дитини та порядок її оформлення, порядок відшкодування витрат на муніципальну няню для дитини до 3-х років, а також право дитини на аліменти.

     Принагідно, в межах інформаційної кампанії «Я маю право голосу!», Юлія Школьнік пояснила, як уникнути проблем і непорозумінь під час реалізації свого виборчого права, наприклад, як перевірити наявність своїх даних у Державному реєстрі виборців для голосування у другому турі виборів Президента України. Йшлося також про найбільш поширені виборчі порушення, зокрема прямий і непрямий підкуп виборців, відповідальність, передбачену для порушників.

*   *   *

Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, 44, тел. (03840) 4-00-15)

Білогірське бюро правової допомоги — смт Білогір’я, вул. Шевченка, 44, тел. (03841)2-04-68.

Ізяславське бюро правової допомоги — м. Ізяслав, вул. Жовтнева, 16а тел. (03852)2-61-70.

Нетішинське бюро правової допомоги — м. Нетішин, пр. Незалежності, 12 тел. (03842)9-04-05.

Полонське бюро правової допомоги — м. Полонне, вул. Л.Українки, 101 тел. (03843)2-03-52.

Славутське бюро правової допомоги — м. Славута, вул. Миру, 15 тел. (03842)7-06-14.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.