назад

У школах Львівщини пройшли тематичні уроки права

На Львівщині упродовж 2 – 6 вересня тривав тиждень відкритих тематичних уроків про права дитини. Такі уроки проведені у закладах загальної середньої освіти в межах правопросвітницького проекту “Я маю право!”.

Так, фахівець Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області для учнів Львівської загальноосвітньої школи №82 дітям в інтерактивній формі розповіла про їхні права, ознайомила з Конвенцією ООН про права дитини, Конституцією України, які гарантують та захищають права дітей.

Такі правопросвітницькі уроки відбулись у школах регіону за участі фахівців усіх 5-ти місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги: Львівського, Буського, Стрийського, Самбірського та Червоноградського.

Під час правопросвітницьких уроків фахівці системи безоплатної правової допомоги Львівщини розповідали школярам про механізм захисту прав дитини, за допомогою карти прав дитини визначали структури, до яких можна звертатися за допомогою та відновленням своїх порушених прав, а також про можливість отримання безоплатної правової допомоги.

У містах та селах Львівщини загалом відбулось 32 уроки права за участі 965 учнів.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській  області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).